E-ODPADKE LOČUJ in OKOLJE VARUJ

Podjetje ZEOS d.o.o., v sodelovanju s podjetjem PUBLICUS, d.o.o., Ljubljana, organizira akcijo zbiranja odpadne električne in elektronske opreme in odpadnih baterij pod sloganom »E-odpadke ločuj in okolje varuj!«, ki bo potekala v mesecu februarju. Tovrstne odpadke lahko občani Kamnika in Komende že sedaj oddate v okviru oddaje kosovnih odpadkov po sistemu »na klic« (naročilo brezplačnega odvoza na podlagi predhodno izpolnjenega kupona) oziroma jih pripeljete v Zbirni center Suhadole v obratovalnem času. Namen te akcije pa je, da se E-odpadki zajamejo individualno in s tem zmanjša možnost kakršnih koli mehanskih poškodb in posledično vnosa nevarnih snovi v okolje, ki jih določene naprave vsebujejo (računalniški monitorji, hladilno-zamrzovalni aparati, televizijski sprejemniki, …).

Torej, vsak občan Kamnika in Komende, ki bo med 1.2. in 1.3.2013 oddal katerikoli E-odpadek in/ali odpadno baterijo, na spodaj navedenih lokacijah bo, ob izpolnjenem kuponu (kontaktni podatki za potrebe nagradnega žrebanja), sodeloval v nagradnem žrebanju za HLADILNIK.

LOKACIJE ODDAJE:

· ZBIRNI CENTER SUHADOLE: od ponedeljka do petka med 6.00. in 16.00. uro ter v soboto med 9.00. in 13.00. uro.

Obenem vas vabimo, da manjše E-odpadke in odpadne baterije oddate ob ogledu E-TRANSFOMERJA. Gre za predstavitveno vozilo, ki je opremljeno z najnovejšo multimedijsko in svetlobno opremo, ki se v celoti napaja iz lastne solarne elektrarne, nameščene na strehi vozila. V notranjosti vozila si je možno ogledati razstavljene najbolj značilne električne in elektronske aparate ter poučni film o zbiranju in predelavi tovrstnih odpadkov. Vsekakor vredno ogleda.

E-TRANSFORMER SI LAHKO OGLEDATE:

· pred OŠ MARIJA VERA KAMNIK: v petek 15.2.2013 med 15. in 18. uro

· pred MERCATOR CENTROM KAMNIK: v soboto 16.2.2013 med 8. in 18. uro ter v nedeljo 17.2.2013 med 8. in 12. uro

· pred ŠPORTNO DVORANO V KOMENDI: v sredo 20.2.2013 med 8. in 18. uro

Povzeto po spletni strani www.publicus.si

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate
Highslide for Wordpress Plugin