Očistimo Slovenijo: 24. marca druga vseslovenska prostovoljska okoljska akcija

24. marca bo v naši domovini  vseslovenska prostovoljska okoljska akcija. Prostovoljci bodo do takrat iskali nova in preverjali lokacije že poznanih divjih odlagališč, označenih v lani nastalem digitalnem registru. na dan čistilne akcije pa s teh divjih odlagališč odstranili komunalne odpadke. V okviru te akcije je tudi čiščenje okolice šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti.
S to akcijo se naša država prvič vklaplja v globalne pobude World Cleanup 2012. Slovenski prostovoljci bomo postali del večmiljonske množice, ki bo od marca do septembra 2012 v več kot70 državah iz celega sveta izvedla enodnevne prostovoljske čistilne akcije.

O tem, kaj konkretno se bo 24. marca dogajalo v naši občini, za zdaj še ni podatkov. Če upoštevamo, da smo na Kamniškem s takimi akcijami pričeli že pred dvajsetimi leti, bi bilo zaželeno, da se tradicija takratnih Zelenih Kamnika in kamniških ribičev obdrži in dobi še dodaten polet.

Pa še tale zanimivost:
Prostovoljci društva Ekologi brez meja v okviru projekta Očistimo Slovenijo 2012 izbirajo najboljšega ekokomika – humorista na ekološko temo! Prijavite se, potrebujete le kanček smisla za humor in zelene zavisti – pardon, zavesti!
Več o tem (vključno s prijavami) na spletni strani http://www.ocistimo.si

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate
Highslide for Wordpress Plugin