24. marec: Očistimo Slovenijo – najnovejša sporočila

Objavljamo dopolnitev k informaciji v zvezi z zbirnimi mesti na območju mesta Kamnik. Dogovorjena so štiri zbirna mesta za udeležence sobotne akcije Očistimo Slovenijo 2012: sedež KS Duplica, sedež KS Perovo, glavna avtobusna postaja in Kinološko društvo Duplica, vse ob 9:00.

V pojasnilo: ob 8:00 se bodo na Glavnem trgu ločeno zbrali člani KS Kamnik-Center in Lions kluba Kamnik. Ker bo pozneje tam prireditev, bo zbirno mesto za ostale udeležence akcije ob ob 9:00 na glavni avtobusni postaji.

Še nekaj poudarkov iz navodil, objavljenih na spletni strani Občine Kamnik:

“Prostovoljci bodo na zbirnih mestih pred začetkom akcije dobili rokavice in vreče, (priporočamo, da močnejše rokavice prinesejo s seboj), zato naj obvezno pridejo na določena zbirna mesta ob točni uri.

Organizatorji posameznih čistilnih akcij (krajevne skupnosti, društva, šole) pa bodo vreče in rokavice prevzeli na Občini Kamnik v četrtek, 22. marca, med 8. in 16. uro (kontaktna oseba je Mihela Veternik, tel. 01/83 18 248).

Vse sodelujoče prosimo, naj upoštevajo navodila vodje skupine, pri čiščenju pa naj bodo pazljivi, da ne bi prišlo do kakršnihkoli poškodb. Zelo pomembno je tudi pravilno ločevanje odpadkov.

1. Embalažo je potrebno dati v rumene oziroma modre  vreče,

2. stekleno embalažo v zelene vreče,

3. nevarne odpadke v rdeče vreče,

4. vse ostale odpadke, razen večjih kosovnih, pa v črne vreče.

Pravilno ločevanje odpadkov bo znižalo ceno odlaganja odpadkov na deponiji.”

Nevarnih odpadkov kot so: azbestne plošče (salonitke), igle, sodi z nedoločljivo vsebino, industrijski nevarni odpadki, kemikalije, bojna in eksplozivna sredstva, ne pobirajte in ne premeščajte!

S pobiranjem ali premeščanjem lahko škodujete sebi in okolju! Lokacijo in količino vseh nevarnih odpadkov popišite in jo sporočite na info@ekokam.si in nanje bomo usmerili strokovnjake.

Gradbenih odpadkov ne čistimo, saj jih komunalna podjetja ne bodo prevzela.

Tekst: EkO KaM, Občina Kamnik

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress and MasterTemplate
Highslide for Wordpress Plugin